PC’de Logları Kolayca Ayıklama Rehberi
Selamlar arkadaşlar, bu konuda logları nasıl kolayca ayıklayabileceğinizi göstereceğim. Bilenler olabilir ama bu işlere her gün yeni insanlar geliyor; küçük detaylar bazen kafa karıştırabiliyor. Bu yüzden basit bir rehber hazırladım.
Logları ayıklamak için iki yol var:
- EmEditor kullanmak (PC için)
- Python tabanlı scriptim (Android kullanıcıları için)
Android kullananlar EmEditor kullanamayacakları için scriptimi tercih edebilirler. PC’de olanlar ise EmEditor ile daha stabil ve kolay bir şekilde logları ayıklayabilir.
---

EmEditor ile Log Ayıklama (PC)
1. Öncelikle EmEditor’ü indirin:
EmEditor İndir
2. Masaüstünde yeni bir klasör açın ve ayıklamak istediğiniz bütün logları bu klasöre yükleyin.
3. Klasörün içinde boş bir alana sağ tıklayın ve
EmEditor ile Aç seçeneğini seçin.

4. Log dosyalarının üstüne sağ tıklayarak veya EmEditor içinde arama yaparak, ayıklamak istediğiniz
URL’yi girin.

5. Aradığınız URL ile ilgili tüm hesaplar listelenecek.
6. Hepsini seçmek için
Ctrl + A yapın, ardından kopyalayın.
7. Kopyaladığınız verileri aşağıdaki combo sitesine yapıştırarak kombolayabilirsiniz:
https://comboutils.github.io/ComboUtils/
- Eğer checker’ınız varsa, buradan direkt kontrol edebilirsiniz.
- Checker yoksa, combo yapmak zorunda değilsiniz.
---
PC ve Android için Python Tabanlı Log Ayıklama Scripti
EmEditor ile logları ayıklama yönteminden sonra şimdi hem PC hem Android’de çalışacak kendi yazdığım Python tabanlı scripti göstereceğim.
Bu scripti kullanmakta da fayda var. EmEditor gibi bütün logları tek klasörde ayıklamak yerine, manuel olarak seçip ayıklatabilirsiniz. 2 sene önce yaptığım bir script; çok geliştirmekle uğraşmadım. Beğenilir ise daha da geliştirebilirim.
---
Kullanım
Öncelikle bilgisayarınızda Python kurulu olmalı. Bunları bildiğinizi farz ederek devam ediyorum.
1. Scripti açtığınızda direkt olarak bir panel karşınıza gelecek.
2. İndirdiğiniz logu seçin.
3. Aradığınız siteyi seçin.
4. Seçilen sitelerin hangi .txt dosyasına yazılacağını seçin.
5. Filtrelemeye başlayın. Hepsi bu kadar!
---
İndirme linki:
Python Scripti İndir
VirüsTotal kontrolü:
VirusTotal Linki
---
Sorularınızı yorumlarda sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum.
Bu tarz scriptler yazdırmak isterseniz de
ücret karşılığı Discord’um: ccanboi İstek tutorial varsa belirtirseniz, zamanım oldukça hazırlayabilirim.